Den 90. udgave af Oscar-showet blev set af 26,5 millioner amerikanere. Det er et rekord-lavt antal seere til verdens største film-show.

Det er The Hollywood Reporter, der skriver, at jubilæums-udgaven af Oscar-showet bød på seerflugt.

Med Jimmy Kimmel i spidsen som vært bød showet på en åbnings-monolog præget af #MeToo, som også var at finde i nogle af vinder-talerne – særligt Oscar-nattens bedste tale, som Frances McDormand stod for.

Men det var altså ikke det, som seerne ønskede sig af et Oscar-show, som kun 26,5 millioner amerikanere altså gad at se.

Det er 19 procent dårligere end sidste år, hvor Jimmy Kimmel også var vært, imens det er fem millioner færre seere end den hidtidige bundskraber fra 2008.

De nominerede film bød ellers på pæne Box Office-tal i form af “Dunkirk”, “Get Out” og Oscar-vinderen “The Shape of Water” – samt “The Last Jedi” og “Blade Runner 2049” i de tekniske kategorier. Men det var altså ikke nok til at lokke seerne til skærmen.

Oscar-showet i 2019 afholdes d. 24. februar.

Vis kommentarer (29)
Gravatar

#11 Michael2t 1 måned siden

Michael2t (10) skrev:
Jeg er enig i, at "Wonder Woman" er et bedre eksempel. Hvis den blev nomineret ville jeg have været mistænksom. Jeg er enig i, at smag er subjektivt, som #9 påpeger, men det her handler mere om generel stemning og ikke om, hvad den enkelte mener. Selvom der var mange, som mente WW var det bedste i verden, så var der også mange, der bare mente, at det var en god standard superheltefilm, der som bonus havde en kvindelig hovedrolle. Der var en del folk, der fx mente, at det tredje akt havde problemer, selv hvis de stadigvæk overordnet kunne lide filmen. Personligt mener jeg, at WW's modtagelse minder om mange andre Marvel-film: Nogle elsker den, andre nyder den med lidt mere tilbageholdenhed og nogle hader den bl.a. pga. genretræthed eller "politisk korrekthed". På den måde kan jeg ikke rigtigt se, hvordan WW skiller sig ud og fortjener nominationer mere end andre i genren ift. den generelle opfattelse af kvaliteten.

Måske endnu eksempler kan være "The Blind Side" og "Extremely Loud, Incredibly Close". Begge film, hvor man kan undre sig over, hvorfor de blev nomineret til "Bedste Film", når hverken publikum eller anmeldere var specielt imponerede. Hvor kom den begejstring for kvaliteten pludseligt fra?
Gravatar

#12 Michael2t 1 måned siden

Ups...
Gravatar

#13 SublimeKen 1 måned siden

#9
Wonder Woman har skam vundet og blevet nomineret til nogle af de lidt mere fine filmpriser. Den er bare ikke blevet nomineret til nogle Oscars
Gravatar

#14 Pistolprinsen 1 måned siden

Men, der er jo noget galt i, at "Wonder Woman" bliver fremhævet blot fordi, filmen har en kvindelig instruktør - som om kvinder er dårligere til at instruere, blot fordi de er kvinder, og så skal det fremhæves, når en kvindelig instruktør "endelig" får succes...

Jeg gentager mit opråb fra #4: Jeg fatter ikke, hvorfor kvinderne finder sig i det?!?

Drop dog alt det SJW/Ligestillingspis, og lad jeres præstationer tale for sig selv!
Fucking Filmz!!!
Tror de skal bestemme om jeg vil glo på reklamer eller ej!!!
Godt der findes anti-anti-AdBlock!
Gravatar

#15 Justin 1 måned siden

#10
Extremely Loud, Incredibly Close"., er en vidunderlig film

Og den eneste gang jeg kan huske hvor filmen er bedre end bogen
Gravatar

#16 Mejse 1 måned siden

#13 ja den blev nomineret og vandt nogen ting, men så vidt jeg kan se ikke noget "stort" eller uden for rimelighedens grænser, med tanke på den meget specifikt defineret pris, som bedste fantasy movie, i en "mindre" prisoverrækning.
Gravatar

#17 Michael2t 1 måned siden

Justin (15) skrev:
#10
Extremely Loud, Incredibly Close"., er en vidunderlig film

Og den eneste gang jeg kan huske hvor filmen er bedre end bogen


Fair nok, at du synes det - men det er ikke umiddelbart en udbredt holdning, og din personlige oplevelse er ikke en universal sandhed. Jeg kan også lide "Tron: Legacy", men det betyder ikke, at det var en udbredt holdning. Der var mange, der ikke kunne lide den, og hvis filmen blev nomineret ville det undre mig.
Gravatar

#18 Michael2t 1 måned siden

Pistolprinsen (14) skrev:
Men, der er jo noget galt i, at "Wonder Woman" bliver fremhævet blot fordi, filmen har en kvindelig instruktør - som om kvinder er dårligere til at instruere, blot fordi de er kvinder, og så skal det fremhæves, når en kvindelig instruktør "endelig" får succes...

Jeg gentager mit opråb fra #4: Jeg fatter ikke, hvorfor kvinderne finder sig i det?!?

Drop dog alt det SJW/Ligestillingspis, og lad jeres præstationer tale for sig selv!


I den gældende kommentar, som jeg oprindeligt kommenterede på, læste jeg din anklage som værende rettet mod Greta Gerwig. Hvilket jeg ikke syntes var fair.

Jeg er enig i, at filmkvalitet ikke er et spørgsmål om instruktørens køn. Jeg har set anmeldere, der mente, at WW skulle nomineres, men de gav ikke rigtigt nogle grunde udover det kvindelige køn. Det er ikke nok, hvis man gerne vil advokere for filmen.
Gravatar

#19 Justin 1 måned siden

#17

Tron:Legacy er den perfekte IMAX 3D film

Gravatar

#20 Star Trek fever 1 måned siden

spedisci (2) skrev:
Det kunne være folk på forhånd godt vidste det ville handle om #MeToo og mangfoldighed for mangfoldighedens skyld og derfor blev væk.

Don't get me wrong - beviselige seksuelle overgreb er en forfærdelig ting og skal straffes.
Men #MeToo og #TimeIsUp er et af de mest udpenslede eksepler på alt det dårlige der findes ved sociale medier,
Tag eks. Kobe Bryant - fordømt da hans film vandt en Oscar fordi en kvinde anklagede ham for seksuelt overgreb - anklager han aldrig er blevet dømt for. Dette illustrerer problemet: det er nu nok at være "anklaget" - dvs en eller anden skriver noget på sociale medier, der påståeligt skete for 10-20 år siden - for at ens karriere skal ødelægges, eller man bliver stemplet.
Samtidig virker det til at det kun er for kvinder, at skrive #MeToo, selvom seksuelt overgreb jo kan gå begge veje.

Mangfoldighedsproblemet er lidt af samme skuffe. Der skal partout være alle former for racer, etniciteter, seksuelle orienteringer og religiøse retninger (undtagen hvide mænd, fy da) med i alle film, ellers diskriminerer man alle. Det er så grotesk. Hvis historien ikke handler om XYZ-etnicitet så lad være med at forcere det(!). Hvorfor skal der absolut være flere kvinder nomineret til priser? Hvorfor skal der absolut være forceret for-fordeling. Hvis i ikke er gode nok bliver i ikke nomineret - færdig.

Ovenstående rant, er mit bud på, hvorfor seertallet falder. Jeg er i hvert fald træt af at blive foie gras-fordret med #MeToo og ligestilling. Det er typisk amerikansk at tage to så noble og vigtige sager og køre dem fuldstændigt af sporet ud i en potpourri af vammel selviscenesættelse og totalforargelse.


Du har så ret.

Skriv ny kommentar: